Työpajat maanantaina

15-17.00

KITARA

Tutustuminen kitaraverstaaseen 1.

Tule tutustumaan, kuinka kitara syntyy.

Katajanokan Kitarasalonki, Luotsikatu 5.

Uwe Florath

Pianopaja 1

Yli 10-vuotiaille pianonsoittajille.

Seikkailu mustilla ja valkoisilla nappuloilla -asteikkopaja. Puheita ja vinkkejä pianonsoiton tekniikasta, käytännön harjoituksia mm. asteikkojen parissa niille, jotka haluavat saada sormensa juoksemaan koskettimilla.

Mukaan voi myös halutessaan ottaa kappaleen, jossa toivoo käytännön neuvoja tekniseen toteutukseen ja siten välittömämpään, vaivattomampaan ilmaisuun. Yksi aktiivioppilas kerrallaan, jonka aikana muut voivat kuunnella passiivioppilaana. Max 6 opiskelijaa n. 10-vuotiaista aikuisiin. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kappale, johon haluat ohjeita.

www.villajasmin.fi

Opettaja: Jasmin Fors

Paikka: Agricolankatu 4.

Maanantaina klo 15.00, kesto 45 min.

Klo 16.45–17.30, 17.30–18.15 ja 19.00–19.45

Renessanssi- ja barokkimusiikin säestämisen alkeet sointusoittimille

Tutustumme ns. vanhan musiikin (engl. early music) säestämisen alkeisiin kitaralla ja pianolla. Harjoittelemme säestysosuuden soittamista bassolinjan ja siihen liittyvien numeroiden perusteella. Basso continuo -soiton perusperiaatteet ovat lähellä rytmi- ja kansamusiikin sointumerkeistä soittamista.

Jo useamman vuoden soittaneille yli 10-vuotiaille kitaristeille ja pianisteille. Yhteen pajaan mahtuu kolme kitaristia ja kaksi pianistia.

Opettajat: Risto Kytö ja Petri Sainio.

Aika: Maanantai 18.3.2019

Kuullusta soittoon

Kuulitko luureista ihanan biisin, jota olisi kiva soittaa, vaan ei ole nuotteja?

Ei hätää!

Tule Kuullusta soittoon -kurssille oppimaan miten biisin voi blokata levyltä omaan repertuariin! Kurssi sopii kaiken tasoisille ja kouluikäisestä lähtien kaiken ikäisille soittajille.

Opettaja: Sanna Tuhkunen

Paikka: Kallion ala-asteen luokka 305, Neljäs linja 11-15

KITARA

Tutustuminen kitaraverstaaseen 2.

500 vuotta kitaran historiaa: rakenne, ulkomuoto ja musiikki

Katajanokan Kitarasalonki, Luotsikatu 5.

Uwe Florath

17-19.30

SÄVELLYSPAJA

Sävellyspajassa oppilaat pääsevät itse kokeilemaan säveltämistä. Pajassa tehdään erilaisia helppoja ja hauskoja sävellysharjoituksia, joiden kautta oppilaat pääsevät tutustumaan säveltämisen ihmeelliseen maailmaan. Sävellyspaja on avoin kaikille.

Muha-luokka, Agricolankatu 4.

Opettaja: Adam Vilagi

17.30-18.30

STEMMALAULU

opettaja: Henna Juvonen

paikka: Hertsikan Laulustudio, Mekaanikonkatu 17 B

max. 8 hlöä, ikäraja 12v.

Tervetuloa mukaan laulamaan moniäänisesti eli laulamaan stemmoissa! Tunnilla harjoitellaan lauluyhtyelaulua yhdessä, sekä miten laulaa taustalauluja toiselle laulajalle. Harjoittelemme stemmalauluja 2- ja 3-äänisten laulujen kautta. Ota tunnille mukaan vesipullo. Tervetuloa!

Kitarasäestyksellinen yhteissoittotyöpaja huilisteille ja viulisteille

Huilisteille ja viulisteille mahdollisuus tutustua helpohkoihin duo- ja triokappaleisiin, joissa on mukana kitaristi. Pajaan mahtuu viisi soittajaa.

Opettajat: Risto Kytö ja Petri Sainio.

18.45-19.45

MIKKITEKNIIKKA

opettaja: Henna Juvonen

paikka: Hertsikan Laulustudio, Mekaanikonkatu 17 B

max. 10 hlöä, 5 aktiivioppilaspaikkaa, 5 kuunteluoppilaspaikkaa. Ikäraja 12v.

Onko joskus jännittänyt laulaa mikkiin? Mikkitekniikkatunnilla opetellaan mikin käytön perusteita ja tutustutaan mikrofonitekniikkaan. Tunnilla on 5 aktiivioppilaspaikkaa ensimmäisenä ilmoittauneille. Aktiivioppilaat pääsevät laulamaan mikkiin ja testaamaan tarkemmin mikin käyttöä itse valitsemassa biisissään. Jos olet aktiivioppilaana, tuo mukaan 1 biisi minkä osaat hyvin ja mihin löytyy karaokenauha (etsi karaokenauha valmiiksi Spotifysta tai Youtubesta ennen tuntia ja harjoittele laulua sen kanssa). Kuunteluoppilaat ovat myös oikein tervetulleita, seuraamalla oppii paljon!

OPPILASMATINEA KALLION KIRJASTOSSA

⓪ = Aivan kaiken ikäisille