Kallion Musiikkikoulu

 

LUKUVUOSI 2019-20 ALKAA 19.8.2019. UUSIEN OPPILAIDEN ILMOITTAUTUMINEN ON KÄYNNISSÄ.

SYYSLOMA VIIKOLLA 42.

Kallion Musiikkikoulu, Kallion ja Lauttasaaren bändikoulut ja Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu järjestävät ammattitaitoista soiton‐ ja laulunopetusta vauvasta vaariin.

Musiikkiharrastuksen aloittaminen Kallion Musiikkikoulussa onnistuu kaikilta. Iällä ei ole merkitystä eikä aiempaa kokemusta tarvita. Tarjoamme jokaiselle mahdollisuuden ilmaista ja toteuttaa itseään, luoda uutta ja tutustua jo tehtyihin klassikoihin, ikivihreisiin ja hitteihin.

Musiikin harrastaminen kehittää soitto‐ ja laulutaitojen lisäksi muun muassa luovuutta ja vuorovaikutustaitoja. Se tarjoaa mahdollisuuden jakaa musiikin riemu, saada uusia kokemuksia ja elämyksiä niin yksilönä kuin ryhmän jäsenenäkin. Koulumme tarjoaa taiteen perusopetuksen yleistä oppimäärää.

Jokainen on tervetullut vaikka kesken lukukaudenkin – ei pääsykokeita!

Opetus

Opetusta annetaan lapsille, nuorille ja aikuisille. Oppilaittemme ikähaitari on 3-90 vuotta. 

Opetuspaikat:

Kallion musiikkikoulu, Agricolankatu 4

Kallion ala‐asteen koulu, Neljäs linja 11‐15

Lauttasaaren bändikoulu, Sähinä-kulttuurikeskus, Heikkiläntie 10.

Soittimet:

Alttoviulu, harmonikka, huilu, kantele, kitara, klarinetti, klassinen laulu, käyrätorvi, lyömäsoittimet, nokkahuilu, piano, pop&jazz laulu, pop&jazz piano, rummut, saksofoni, sello, sähköbasso, sähkökitara,  trumpetti, viisikielinen kannel, viulu ja ukulele. Lisäksi tarjolla lauluyhtyeitä, bändejä ja muuta yhteismusisointia.

LUKUKAUSIMAKSUT 2019-20

SOITTO- JA LAULUTUNNIT

kkHinnat on vahvistettu vuosikokouksessa 19.3.2019. Maksu koskee yhtä lukukautta. Laskut tulevat sähköpostiin, syyslukukauden maksu elo-syyskuussa ja kevätlukukauden joulu-helmikuussa.

 

 LapsetAikuiset
15 minuuttia330 €Alle kouluikäisille
20 minuuttia360 €Alle kouluikäisille
30 minuuttia480€580 €
45 minuuttia615 €715 €
60 minuuttia790 €890 €
Sivuaine / 30 min400 €500 €
Sisarusalennus-50 €
Uuden oppilaan kirjaamismaksu1515

TUNTIPAKETTIEN HINNAT tästä
Lasku tulee sähköpostilla. Varmistathan, että koululla on käytössään sähköpostiosoite, jota aktiivisesti käytät.

Lahjakortit

Osta neljän kerran lahjakortti soitto- tai laulutunneille. Voit ostaa lahjakortin myös koko lukukaudeksi soitto- tai laulutunneille tai musiikkileikkikouluun.
4 * 45 minuuttia 250 €
4 * 30 minuuttia 200 €

Kokeilutunnit JA LAHJAKORTIT

Voit valita neljä kokeilutuntia halumassasi soittimessa Kallion Musiikkikoulussa, Kallion ja Lauttasaaren bändikoulussa. Voit ostaa kokeilutunnit myös lahjakorttina vaikka joululahjaksi. Alle kouluikäisen kannattaa ottaa koko lukukauden tunnit.

4 * 45 minuuttia 200,00 €, yli 20-vuotiaat: 250 €. Sisältää uuden oppilaan kirjaamismaksun.
4 * 30 minuuttia 160,00 €, yli 20-vuotiaat: 200 €. Sisältää uuden oppilaan kirjaamismaksun.

Kokeilutuntien aika sovitaan kunkin opettajan kanssa erikseen. Jos jatkat tunteja kokeilupaketin hinta vähennetään lukukausimaksusta.
Kokeilutunnit voi sama henkilö käyttää samaan soittimeen yhden kerran. 
Lasku tulee sähköpostiisi.

 

Musiikin hahmottaminen, musiikin teorian ja säveltapailun opetuS

 

Musiikin hahmottamisen opinnot kuuluvat alle 20-vuotiailla lukukausimaksuun. Ulkopuolisilta alle 20-vuotiailta maksu on 150 €/ lukukausi. Aikuisten alkeiskurssi maksaa musiikkikoulun oppilaille 120 €/lukukausi ja ulkopuolisille 240 €/lukukausi. Aikuisten jatkokurssien hinta on koulun oppilaille 150 €/lukukausi, ulkopuolisille 300 €/lukukausi. Ammattiopintoihin valmentava kurssi on koulun oppilaille 300 €/ lukukausi, ulkopuolisille 600 €/ lukukausi. Mikäli ryhmässä on vähemmän kuin kolme osallistujaa, maksu sovitellaan osallistujamäärän mukaan.

Yksityistuntien hinta on sama kuin soitonopetuksessakin.

 

MUSIIKIN HAHMOTTAMISEN KURSSIT LAPSILLE ja nuorille 

 

Muha-paja 8-10-vuotiaille

 

Keskiviikkoisin klo 15.15-16.00 opettaja Nina Steinby
Kurssilla opetellaan musiikin perusasioita toiminnallisesti mm. laulaen, liikkuen, musiikkia kuunnellen ja ryhmätyönä keksien.

Tavoitteina on tutkia musiikkia ennakkoluulottomasti, tukea terveen lauluäänen käyttöä, pohjustaa nuotinluku- ja kirjoitustaitojen ja musiikin hahmottamistaitojen kehittymistä.

Kurssi antaa hyvät pohjavalmiudet musiikin perusteiden tuleville perustaso-opinnoille ja tukee soittoharrastusta.

 

Musiikin hahmottaminen 1

 

Torstaisin klo 17.00-17.45
Kurssi on tarkoitettu 10 vuotta täyttäneille oppilaille. Osallistuminen ei edellytä aiempia musiikin hahmottamisaineiden opintoja.

Kurssilla keksitään musiikkia ryhmässä ja erikseen ja opetellaan kirjoittamaan musiikkia nuottikuvaksi sekä harjoitellaan säveltapailutaitoja ja keskeisiä musiikinteoria-asioita .

Tavoitteena on tutustua musiikin keksimiseen, rakentaa musiikin hahmotustaitoja monipuoisesti ja sitä kautta tukea soitto- ja lauluharrastusta. 

Materiaalimaksu 20 €.

 

Musiikin hahmottaminen 2

 

Ei järjestetä lukuvuotena 2019-20.

Kurssi on tarkoitettu Musiikin keksiminen ja kirjoittaminen 1/Mupe 1 -kurssille osallistuneille tai vastaavat tiedot ja taidot saavuttaneille oppilaille.

Kurssilla keksitään musiikkia ryhmässä ja erikseen, opetellaan kirjoittamaan musiikkia nuottikuvaksi sekä harjoitellaan säveltapailutaitoja ja keskeisiä musiikinteoria-asioita .

Tavoitteena on harjoitella erilaisia musiikin keksimisen ja notatoimisen tapoja, vahvistaa nuotinluku- ja kirjoitustaitoja ja musiikin perusrakenteiden hahmottamista sekä opiskella uusia tietoja ja taitoja 1 -kurssin opintojen pohjalta. 

Materiaalimaksu 20 €.

  

Musiikin hahmottaminen 3

 

Keskiviikkoisin klo 16.15-17.00. Opettaja Nina Steinby.

Kurssi on tarkoitettu Musiikin keksiminen ja kirjoittaminen 2/Mupe 2 -kurssille osallistuneille tai vastaavat tiedot ja taidot saavuttaneille oppilaille.

Kurssilla keksitään musiikkia ryhmässä ja erikseen, opetellaan kirjoittamaan musiikkia nuottikuvaksi sekä harjoitellaan säveltapailutaitoja ja keskeisiä musiikinteoria-asioita .

Tavoitteena on opetella lisää erilaisia musiikin keksimisen ja notatoimisen tapoja, vahvistaa musiikin hahmotustaitoja sekä opiskella uusia tietoja ja taitoja 2-kurssin opintojen pohjalta.

Materiaalimaksu 20 €.

 

Sävellys ja sovitus

 

Torstaisin klo 18.00-18.45

Kurssilla tehdään yksitellen ja yhdessä sävellyksiä ja sovituksia.

Tutkimme erilaisia musiikin kirjoittamisen työtapoja ja tekniikoita sekä musiikin tyylejä sekä nuottikuvasta että kuunnellen. 

Kurssiin voi sisältyä myös elävän musiikin esitysten seuraamista. Ryhmän omia töitä esitämme mahdollisuuksien mukaan musiikkikoulun tilaisuuksissa.

Kurssi on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat käyneet musiikin keksimisen ja kirjoittamisen/ musiikin perusteiden kurssit 1-3 tai joilla on muuten riittävät taidot ja tiedot.

 

MUSIIKIN perusteet aikuisille

 

Musiikin perusteita aikuisille, alkeiskurssi (lukuvuoden mittainen kurssi)

Keskiviikkoisin alkeiskurssi klo 17.15-18.15 

Kurssilla opiskellaan musiikin perusteiden perustasoon kuuluvia asioita alusta alkaen. Opiskelussa edetään opiskelijoiden lähtötaso huomioiden. Kurssin tärkeimpänä tavoitteena on tukea aikuisen opiskelijan musiikkiharrastusta. Tavoitteita ja työtapoja voidaan osin eriyttää osallistujien omien tarpeiden mukaan.

Materiaalimaksu 20 €.

 

Musiikin perusteita aikuisille, jatkokurssi 

Keskiviikkoisin klo 19.20-20.20 
Kurssi on suoraa jatkoa aikuisten alkeiskurssille. Kurssilla syvennetään musiikin keskeisten ilmiöiden, käytäntöjen ja käsitteiden tuntemusta edellisen kurssin pohjalta opiskelijoiden taso huomioon ottaen. Kurssin tavoitteena on tukea aikuisen opiskelijan musiikkiharrastusta. Tavoitteita ja työtapoja voidaan osin eriyttää osallistujien omien tarpeiden mukaan. Kurssi on tarkoitettu aikuisten alkeiskurssin käyneille.

Materiaalimaksu 20 €.

 

Valmennuskurssi ammattiopintoihin aikoville

Torstaisin klo 17.00-18.30
Kurssin tavoitteena on auttaa opiskelijaa valmentautumaan musiikin ammattiopintoihin sekä valintakokeisiin toisella asteella, ammattikorkeakoulussa tai korkeakoulussa.

Materiaalimaksu 20 €.

  

Yksilövalmennusta ammattiopintoihin aikoville 

Keskiviikkoisin tai torstaisin, sovitaan opettajan kanssa
Kurssin tavoitteena on auttaa opiskelijaa yksilöllisesti valmentautumaan musiikin ammattiopintoihin sekä valintakokeisiin toisella asteella, ammattikorkeakoulussa tai korkeakoulussa.

 

Säveltapailu

Keskiviikkoisin klo 18.15-19.15

Sävellysopetusta Kallion Musiikkikoulussa

Maanantaisin. Opettajana Adam Vilagi. Aikataulu sovitaan opettajan kanssa.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa.

Syyskauden ryhmäopetuksen hinta 250 €. Hinta laskee jos ryhmätunnille saadaan monta osallistujaa.

Yksityistuntien hinta sama kuin soitonopetuksessakin.

 

Aikuisten kehorytmiikka

 

Rumpali ja lyömäsoittaja Pekka Saarikorven “Rytmi & Liike” -kehorytmiikkatunneilla lähestytään musiikin kehollista ilmaisua rytmiikan, oman äänen ja liikkeen keinoin.

Rytmi & Liike -kurssit sopivat kaikille kehorytmiikasta, kehollisesta ilmaisusta ja rytmimusiikista kiinnostuneille musiikin ja tanssin harrastajille, ammattilaisille ja opettajille. Kurssi antaa uuden näkökulman musiikin kehollisuuteen, musiikin ja liikkeen väliseen vuorovaikutukseen ja ilmaisuun. Pekka Saarikorven kurssilla harjoitusten lähtökohtana ovat liikkeen ja musiikin välinen vuorovaikutus sekä kehollisen osaamisen yhteys musiikilliseen tietämiseen. Kursseilla tutustutaan myös perinteiseen kehorytmiikkaan.

Peruskursseilla aikaisempaa kehorytmiikkakokemusta ei tarvita. Peruskurssin jälkeen kehorytmiikkaa voi jatkaa erilaisissa jatkoryhmissä, jotka sopivat kaikille kehorytmiikkaa pidempään harrastaneille. Jatkoryhmiä on useita erilaisia ja eri teemaisia, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman. Jatkoryhmien teemat vaihtelevat liikkeellisistä ja stomp-tyylisistä ryhmistä erilaisiin maailmanmusiikki- ja draamallisiin kehorytmiikkaperformanssiryhmiin sekä laulullisiin, kehorytmiikkaa ja stemmalaulua yhdistäviin “body music choir” -ryhmiin.

Pekka Saarikorpi on rytmiikka pääaineenaan valmistunut musiikkipedagogi ja on opiskellut rytmimusiikkia, rytmiikkaa ja maailmanmusiikkia useiden ulkomaisten muusikoiden, tanssijoiden ja pedagogien johdolla Suomessa ja ulkomailla. Saarikorven Rytmi & Liike -konsepti sai alkunsa 2000-luvun alussa, kun Pekalta pyydettiin näkövammaisille suunnatusta musiikin ja tanssin koulutusohjelmasta opetussuunnitelmaa ja metodia rytmiikan keholliseen opettamiseen. Erityisopiskelijoiden lisäksi Saarikorpi on opettanut kehorytmiikkaa Rytmi & Liike -konseptillaan Taideyliopiston opettajien täydennyskoulutuksen-, musiikkikasvatuksen ja kansanmusiikin osastoilla Sibelius-Akatemiassa sekä Metropolia- ja Karelia-ammattikorkeakoulujen musiikin koulutusohjelmissa, useissa konservatorioissa sekä musiikkiopistoissa. Viime vuosina Pekka on kouluttanut konseptillaan taideoppilaitosten ja peruskoulujen opettajia. Saarikorpi kouluttaa säännöllisesti myös tanssijoita ja näyttelijöitä ja on kysytty kouluttaja teattereissa sekä tanssioppilaitoksissa, ja pitää workshoppeja myös ulkomailla. Saarikorpi käyttää kehorytmiikkaa myös taiteellisessa ilmaisussaan ja on tehnyt kehorytmiikkaperformansseja ja laatinut kehorytmiikkakoreografioita mm. Carl Knifin, Pori Dance Companyn sekä Wusheng Companyn teoksiin. Saarikorpi on esittänyt omia sooloperformanssejaan mm. Ateenassa, Hampurissa ja Pariisissa. Saarikorpi myös tuottaa omaa kehorytmiikkafestivaaliaan Rhythm & Movement Weekend Finland, joka toteutetaan yhteistyössä kansainvälisten kouluttajien ja artistien kanssa. 

  

RYHMÄT SYYSLUKUKAUDELLA 2019:

PERUSKURSSIT (10 kertaa, alkaa viikolla 36)

Ti klo 18.15-19.15 

Pe klo 11-12 

La  klo 11-12.30 (4 kerran intensiivikurssi)

 

JATKORYHMÄT (14 kertaa, alkaa viikolla 36)

Ti klo 19.30-20.30 Stommp – liike/tanssi/tekniikka

Pe klo 12.15-13.15 Body Music Choir – laulua ja kehorytmiikkaa yhdistelevä ryhmä

Pe klo 13.30-14.30 Body Music Choir, level 2 – laulua ja kehorytmiikkaa yhdistelevä ryhmä

Pe klo 17-18 Body Percussion + more – kehorytmiikkaohjelmistoa ja arkipäivän esineitä

 

ONLINE-TUNNIT (UUTUUS)

Rytmi & Liike -online-tunnit tapahtuvat verkossa musiikinopetukseen suunnitellun Lesono-ohjelman välityksellä. Livetunti avautuu web-linkin kautta, jolloin opetus ei vaadi oppilaalta erillisen ohjelmiston lataamista. Ainoa vaatimus tunnille osallistumisessa on tietokone tai älypuhelin video-ominaisuudella.

Online -tuntivaihtoehdot:

4*45 min. yksilötunti

4*45 min. paritunti

4*45 min. triotunti

4*45 min. isommat ryhmät

Ti klo 16-17 Online-peruskurssi 

pe klo 18.15-19.15 Online peruskurssi

Valmiiden ryhmien online-ohjaukset sovittavissa erikseen. Ota yhteyttä ja kysy!

HINNAT:

175 euroa/14 * 60 min (jatkokurssit)

145 euroa/10 * 60 min (peruskurssit)

ONLINE-HINNAT:

4*45 min. yksilötunti, 350 euroa

4*45 min. paritunti, 180 euroa/osallistuja

4*45 min. triotunti, 130 euroa/osallistuja

4*45 min. isommat ryhmät, 100 euroa/osallistuja

10*60 min. Online-peruskurssi 150 euroa (toteutuu, jos osallistujia väh. 6 hlö)

 

www.facebook.com/rytmijaliike

www.pekkasaarikorpi.fi 

Ilmoittaudu oppilaaksi