Opettajat

Harmonikka

ella koura

Ella on 25-vuotias harmonikansoittaja. Hän valmistui vuonna 2016 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemialta erinomaisin arvosanoin. 

Ella on opettanut harmonikansoittoa 17-vuotiaasta lähtien yksityisesti, musiikkiopisto-opettajana sekä sijaistaen erinäisissä musiikkiopistoissa. Hän opettaa tällä hetkellä Kallion Musiikkikoulun lisäksi Keski-Vantaan musiikkiopistossa, sekä Omnia Espoon työväenopistossa. Hänellä on oppilaita 4-vuotiaista eläkeikäisiin.

Tervetuloa Ellan harmonikkatunneille!

Huilu

heikki sivonen

Heikki Sivonen opettaa huilunsoittoa. Hän ohjaa myös lattaribändiä.

KITARA

UWE FLORATH

Uwe Florath opettaa kitaransoittoa. Hän on myös taitava kitararakentaja. Uwe omistaa Katajanokan Kitarasalongin. Hänen oppilaansakin esiintyvät siellä silloin tällöin.

PETRI SAINIO

Olen Petri Sainio ja toimin Kallion musiikkikoulussa kitaransoitonopettajanaOpetukseni pedagoginen perusta lepää klassisen kitaransoittotekniikan ja siihen linkittyvän viisivuosisataisen musiikkitradition tarjoamassa peruskalliossa. Klassisellakin kitaralla voi kuitenkin soittaa uskottavasti paljon muutakin musiikkiajoten luonnollisestikaan mitään lajityyppiä ei tunneillani ylenkatsota! 
 
Oppilaan omasta mielenkiinnosta riippuen voimme tutustua kitaran monipuolisiin mahdollisuuksiin säestyssoittimena sekä yksinkertaisen perusrämpytyksen että kehittyneemmän sointu- ja laulusäestyskulttuurinkin parissa. Oppimateriaalina on mahdollista käyttää lähes mitä tahansa niin kutsutusta kevyestä musiikista barokin ajan kenraali- ja numerobassonsoittoon asti. Lisäksi soittotunneillani on mahdollista tutustua ukuleleen. 
Toimin kitaransoitonopettajana myös Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa ja kitaristina barokkiorkesteri Amore Baroccossa.

 

Klarinetti

LAURA LIKITALO

Laura Likitalo opettaa klarinetin soittoa. Kallion Musiikkikoulun lisäksi hän opettaa myös Keski-Helsingin musiikkiopistossa.

SONJA VIRTANEN

Bachelor of Arts in Jazz Music

sonjamirjami [a] yahoo.co.uk

Sonja opettaa Kallion Musiikkikoulussa saksofonia, klarinettia ja nokkahuilua.

Käyrätorvi

KALLE KATAJA

Kalle Kataja opettaa käyrätorven soittoa.

Laulu

HENNA JUVONEN

Henna opettaa pop-jazz-laulua.

 

 

ANU KAUKOLA

www.anukaukola.com

Anu Kaukola on poissa lukuvuonna 2017-18.

NACERA KETROUSSI, BÄNDIKOULUN VASTAAVA OPETTAJA

Nacera on bändikoulun vastaava opettaja. Häneen voi olla yhteydessä bändikouluun liittyvissä asioissa. Nacera opettaa musiikkia Apollon yhteiskoulussa.

KAISA SAARIKORPI
Kaisa on helsinkiläinen muusikko ja pop/jazz-musiikkipedagogi, joka opettaa laulua ja lauluyhtyeitä. Tämä monipuolinen lauluyhtyekonkari tarttuu toisinaan myös sikarilaatikkokitaraan ja matkalaukkurumpuun.
HELENA TENHUNEN

LAULU

Opetustyössäni pidän tärkeänä oppilaan kannustamista ja rohkaisua. Jokaisella on omat lähtökohtansa ja lahjansa laulamisenkin suhteen – kaikki voivat kehittyä laulutaidossa, jos tehdään hyviä harjoitteita. Monipuoliset harjoitukset tuovat usein nopeastikin tuloksia, jos/kun harjoitellaan riittävästi.

Terve, kevyt ja luonteva äänentuotto on laulutekniikan opiskelun tavoitteeni. Kun äänentuotto ei ole työlästä, lauluilokin lisääntyy!!

Rentoutus- ja hengitysharjoitukset luovat hyvän perustan ääniharjoituksille ja ohjelmistolle. Ohjelmistona voivat olla kansanlaulut, virret, valssit, tangot, liedit, aariat – melkein mitä vain!

Musisoimme jokaisella tunnilla yhdessä pianosäestykselläni.

———————————————————————————————————-

Lyyrinen sopraano Helena Tenhunen on toiminut laulajana Suomen Kansallisoopperan kuorossa yli kaksikymmentä vuotta. Hänen soolo-ohjelmistonsa on monipuolista sisältäen niin vanhaa, romantiikan ajan kuin moderniakin musiikkia.

Helena Tenhunen opettaa laulua Suomen Kansallisoopperassa, ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja syksystä 2016 lähtien Kallion musiikkikoulussa.

Tenhunen opiskeli Sibelius-Akatemiassa, jossa hän on suorittanut kanttori-urkurin tutkinnon, laulunopettajan tutkinnon ja laulun diplomitutkinnon. Hän antoi ensikonserttinsa keväällä 2001, jonka jälkeen hän on konsertoinut eri puolilla Suomea mm. urkureiden Kalevi Kiviniemen ja Kaj-Erik Gustafssonin sekä pianistien Annikka Konttori-Gustafssonin ja Laura Wahlforsin kanssa.

Helena Tenhusen ensilevy Laudate julkaistiin v. 2008. Sen säveltäjänä, sovittajana ja urkurina on Kaj-Erik Gustafsson. Helena on tehnyt nauhoituksia myös YLE TV 1:lle.

Kuluvan vuoden keväällä ilmestyi Helenan toinen levy, jolla musisoivat hänen lisäkseen Annikka Konttori-Gustafsson ja baritoni Jaakko Kortekangas.

 

Lyömäsoittimet

PEKKA SAARIKORPI

 

Rumpali ja lyömäsoittaja Pekka Saarikorpi on Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta rytmiikka pääaineenaan valmistunut musiikkipedagogi (Ylempi AMK). Hän on opiskellut rytmiikkaa ja kehorytmiikkaa useiden ulkomaisten pedagogien johdolla.

MUSIIKKILEIKKIKOULU

ESSI MARILA

SISÄLTÖÄ ON LUVASSA….

Sähköposti: essi.marila(a)gmail.com

ELLA ROSENLUND

 Tännekin tulee vielä jonain päivänä jotain sisältöä….

Yhteystiedot: 

ella.rosenlund(a)kallionmusiikkikoulu.fi 

 

 

LEENA UNTAMALA

Leena Untamala on koulutukseltaan musiikin maisteri. Hän opettaa musiikkileikkikoululaisia vauvoista eskari-ikäisiin. Lisäksi hän ohjaa bändejä ja opettaa pianonsoittoa.

Leena on mukana Mutaveijarit -lastenmusiikkiyhtyeessä. Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin. 

Nokkahuilu

SONJA VIRTANEN

Sonja Virtanen opettaa nokkahuilun, klarinetin ja saksofonin soittoa.

PASUUNA

sanna tuhkunen

Sanna Tuhkunen (musiikkipedagogin koulutus, muusikko, Hyvinkään orkesterin äänenjohtaja.) Sanna opettaa Kallion musiikkikoulussa pasuunaa ja baritonitorvea. Sannan matalien vaskien luokalla opiskellaan monipuolisesti musiikkia klassisesta ja populaarimusiikkiin. Tärkeää on myös yhteissoitto ja eri tyylilajien (klassinen, jazz, viihde…) osaaminen. Sannan oppilaat ovatkin kysyttyjä eri harrasteorkestereissa. Sanna on monipuolinen muusikko. Hän on Hyvinkään (sinfonia)orkesterin äänenjohtaja ja konsertoi aktiivisesti. Sanna on ollut kantavana voimana mm. Akateemisen puhallinorkesterin alkutaipaleella, ollut ainoana naisena Settlemen Big Bandissa, on ollut alusta asti mukana FWSP:ssa (Suomen puhallinsinfoonikot) ja keikailee aktiivisesti klassisen musiikin ja jazzin saralla. Sanna lopetti opintonsa 1998 ja B-kurssi resitaalin hän teki pasuunan soolorepertuaarista. Lopputyön Sanna teki Colour String -metodin käytöstä pienten lasten pasuunansoiton alkeisopetuksessa. Opintojaan hän on päivittänyt lukuisilla mestarikursseilla (mm. Jigss Wigham, Jonas Bylund, Jagues Mauger…) ja toimii aktiivisesti matalien vaskien suomalaisessa kehitystyössä. Sanna on johtanut Annatalon puhallinorkestereita ja Akateemista puhallinorkesteria. Lisäksi hän on “Trombone Nation” ryhmäopetuksensa kehittänyt sopivaksi kouluopetukseen. Tämä eläinrakas muusikko harrastaa ratsastusta, koiriensa treenaamista, neulontaa, kudontaa, virkkausta ja ruoanlaittoa. Hänellä on myös ruokablogi.

Piano

Niina opettaa pop-jazz-pianoa ja vapaata säestystä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Niinan pääinstrumentti oli ensin piano, mutta matkan varrella rinnalle ovat nousseet myös laulu ja bändisoittimet.

Niina opiskeli musiikkia ensin Australiassa ja sen jälkeen musiikin perusteiden opettajaksi Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Työkokemusta löytyy mm. pianonsoiton, bändisoiton ja musiikin perusteiden opettajana. Opetuksessa hän pitää tärkeänä positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä, hyvää ryhmähenkeä ja luovuuteen innostamista.

Vapaa-ajalla Niina kirjoittaa biisejä, urheilee ja viettää aikaa kahden suloisen kissan kanssa.

JASMIN FORS

Jasmin on koulutukseltaan musiikin kandidaatti. Hän on myös esiintyvä pianisti, säveltäjä ja kuvataiteilija. Hän opettaa pianon soittoa.

info(a)villajasmin.fi 

www.villajasmin.fi

 

NIINA KOSKENNIEMI

Niina on koulutukseltaan musiikkipedagogi AMK ja Bachelor of Arts. Hän opettaa pop-jazz-pianoa. Niina opiskeli musiikkia ensin Australiassa ja sen jälkeen musiikin perusteiden opettajaksi Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Työkokemusta löytyy mm. pianonsoiton, bändisoiton ja musiikin perusteiden opettajana. Opetuksessa hän pitää tärkeinä positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä, hyvää ryhmähenkeä ja luovuuteen innostamista.

Vapaa-ajalla Niina kirjoittaa biisejä, urheilee ja viettää aikaa kahden suloisen kissan kanssa.

 

 

RISTO KYTÖ

Risto on koulutukseltaan musiikkipedagogi YAMK ja Suzuki-opettaja, IV taso. Hän opettaa pianonsoittoa. Risto soittaa lisäksi useita soittimia, mm. alttoviulua, viulua, cembaloa, kitaraa, huilua, traversoa. 

risto.kyto(a)yahoo.com 

www.ristokyto.fi

joel mäkinen

Joel on piano-opettaja ja näyttelijä. Vuonna 2017-18 Joel esiintyy Lahden kaupunginteatterin musikaalissa Love Me Tender. Tämän vuoden hän pitää taukoa piano-opetuksesta.

 

 

janina närhi

 

Janina on korrepetiittori ja piano-opettaja.

kaisa saarikorpi, rehtori

Kaisa on Kallion Musiikkikoulun rehtori ja piano-opettaja. Hän on erikoistunut Suzuki-menetelmään ja suorittanut kansainvälisen Suzuki-opettajan tutkinnon.

 

Hanna-Mari ZINOVJEV

Hanna-Mari opettaa pianonsoittoa. 

Rummut

OTTO ALAHUHTALA

Otto on rumpujen soiton opettaja. Hänen tuntinsa ovat Kallion ala-asteen musiikkiluokassa.

RAINE KOKKINEN

Raine on rumpujen soiton opettaja. Hän opettaa Lauttasaaren bändikoulussa, Myllykallion ala-asteen kellarikerroksessa ja Kallion ala-asteen musiikkiluokassa.

Saksofoni

SONJA VIRTANEN

Sello

ALLAR KAASIK

Allar Kaasik on valmistunut sellistiksi Eesti Muusikaakadeemiasta. Hän on sello-opettaja. Allar on ollut sellistinä monissa orkestereissa ja esiintynyt useiden orkestereiden solistina. 

allar.k.cello(a)gmail.com 

JOHANNES TEPPO

Johannes on valmistunut maisterikoulutuksesta erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa ja täydentänyt opintojaan Texasin yliopistossa Yhdysvalloissa. Hän on osallistunut lukuisiin kansainvälisiin kilpailuihin ja toimii opetustyön ohella myös Duo JohAnnas, Duo Baltica sekä Odysseus jousikvartetin jäsenenä.

Johannes on opettanut sellonsoittoa vuodesta 2005, Kallion Musiikkikoulun lisäksi hän opettaa tällä hetkellä Meri-Helsingin Musiikkiopistossa sekä International School of Music Finland-musiikkiopistossa. Syksyllä 2014 ja keväällä 2016 hän toimi sellonsoiton opettajan sekä nuortenorkesterin johtajan sijaisuudessa Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa. Johanneksella on oppilaita leikki-ikäisistä eläkeläisikäisiin.
– – – 

Csilla tuhkanen

 

Csilla opettaa sellonsoittoa Kallion Musiikkikoulun lisäksi myös Itä-Helsingin musiikkiopistossa.

Csilla on äitiyslomalla v. 2018.

Sähköbasso

LAURI KYRÖNSEPPÄ

Lauri opettaa sähkökitaran ja sähköbasson soittoa. Hän ohjaa lasten ja aikuisten bändejä Lauttasaaren ja Kallion bändikouluissa.

 

Sähkökitara

LAURI KYRÖNSEPPÄ

 Lauri opettaa sähkökitaran ja sähköbasson soittoa. Hän ohjaa lasten ja aikuisten bändejä Lauttasaaren ja Kallion bändikouluissa.

 

Trumpetti

JENNI SUHONEN

Jenni opettaa trumpetin soittoa.

 

 

Viulu

JOANNA CYDEJKO-LUJA

 

 

Joanna Cydejko – Luja on taiteiden maisteri ja hän on opiskellut Puolassa Gdanskin Musiikkiakatemiassa soitinpedagogiikkaa, pääaineena viulu. Hän on suorittanut myös kansainvälisen Suzuki-opettajan tutkinnon II tason.

 

joanna.luja[a]hotmail.com

 

Opetuspäivät: keskiviikko ja perjantai

NOORA HIRVELÄ

Noora on viuluopettaja. Hän opettaa perjantaisin Kallion ala-asteella.

 

Muut

PEKKA SAARIKORPI - KEHORYTMIIKKA

Rumpali ja lyömäsoittaja Pekka Saarikorven ”Rytmi & Liike” -kehorytmiikkatunneilla lähestytään musiikin kehollista ilmaisua rytmiikan, oman äänen ja liikkeen keinoin.

Pekka Saarikorpi on Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta rytmiikka pääaineenaan valmistunut musiikkipedagogi (Ylempi AMK). Hän on opiskellut rytmiikkaa ja kehorytmiikkaa useiden ulkomaisten pedagogien johdolla. Heitä ovat mm. Max Pollak (USA), Keith Terry (USA), Bryan Dyer (USA), Antwan Davis (USA), Leela Petronio (Ranska), Jep Melendez (Espanja), Charles Raszl (Brasilia), Fernando Barba (Brasilia), Ramiro Musotto (Brasilia), Pedro Consorte (Brasilia), Raul Cabrera (Kuuba), Thanos Daskalopoulos (Kreikka), Petros Kourtis (Kreikka), Simone Mongelli (Italia), Sarah Fro (Saksa), Noel Saizonou (Benin), Vuyani Feni (Etelä-Afrikka), Peter Stavrum (Tanska) ja Lars Storck (Tanska).
Pekka on itse opettanut rytmiikkaa lukuisissa musiikin koulutusohjelmissa ympäri Suomea ja ohjaa Rytmi & Liike -opettajankoulutusta Taideyliopiston opettajien täydennyskoulutus- ja kansanmusiikin osastolla Sibelius-Akatemiassa sekä Metropolia- ja Karelia-ammattikorkeakouluissa. Saarikorpi on työskennellyt jo vuosien ajan myös erityisopiskelijoiden parissa Keskuspuiston ammattiopistossa Espoossa.

Rytmi & Liike -kurssit sopivat kaikille kehorytmiikasta, kehollisesta ilmaisusta ja rytmimusiikista kiinnostuneille musiikin ja tanssin harrastajille, ammattilaisille ja opettajille. Kurssi antaa uuden näkökulman musiikin kehollisuuteen, musiikin ja liikkeen väliseen vuorovaikutukseen ja ilmaisuun. Pekka Saarikorven kurssilla harjoitusten lähtökohtana ovat liikkeen ja musiikin välinen vuorovaikutus sekä kehollisen osaamisen yhteys musiikilliseen tietämiseen. Kursseilla tutustutaan myös perinteiseen kehorytmiikkaan.
Peruskursseilla aikaisempaa kehorytmiikkakokemusta ei tarvita.

Peruskurssin jälkeen kehorytmiikkaa voi jatkaa erilaisissa jatkoryhmissä, jotka sopivat kaikille kehorytmiikkaa pidempään harrastaneille. Jatkoryhmiä on useita erilaisia ja eri teemaisia, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman. Jatkoryhmien teemat vaihtelevat liikkeellisistä ja stomp-tyylisistä ryhmistä erilaisiin maailmanmusiikki- ja draamallisiin kehorytmiikkaperformanssiryhmiin sekä laulullisiin, kehorytmiikkaa ja stemmalaulua yhdistäviin ”body music choir” -ryhmiin.

NINA STEINBY - MUSIIKIN PERUSTEET

Musiikin perusteita opettaa Nina sekä aikuisille että lapsille.